Pantone® Greenery 15-0343

Een verfrissende en revitaliserende tint. Greenery staat symbool voor een nieuw begin. Het is de kleur van een nieuwe lente. Pantone heeft Greenery als ‘kleur van jaar 2017’ gekozen, omdat het sterk bijdraagt aan rust en ontspanning van elke mens, vooral voor hen die in de stad wonen en de aangeboren en intrinsieke noodzaak voelen zich willen laven aan de fysieke schoonheid en eenheid van de natuur.

Greenery is verkwikkend voor geest en lichaam, bevestigt het leven telkens weer en staat symbool voor de zoektocht van de mens naar persoonlijke passie en vitaliteit.

De kleur wordt beschouwd als drager van innovatie en wordt geassocieerd met milieubewust denken en handelen. De kleur staat voor lef, durf, kracht, energie en moderniteit. Greenery wordt gebruikt in de wereld van mode en decoratie, is gewild in de drank- en warenindustrie (van productie tot consumptie) en wordt expliciet toegepast door grafisch ontwerpers bij de styling van onder meer verpakkingsmaterialen.

Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute, over deze kleur:

“Greenery bursts forth in 2017 to provide us with the reassurance we yearn for amid a tumultuous social and political environment. Satisfying our growing desire to rejuvenate and revitalize, Greenery symbolizes the reconnection we seek with nature, one another and a larger purpose.”