De Stad die de Toekomst maakt

screen-shot-2016-05-18-at-22-35-17-pngBron: Brainport

Rob van Gijzel presenteerde als burgemeester van Eindhoven en voorzitter van de stichting Brainport op vrijdag 13 mei 2018 in De Ontdekfabriek op Strijp-S het boek ‘De Stad die de Toekomst maakt, het Eindhoven van Rob van Gijzel’. In het boek, geschreven door journalist Hans Horsten en uitgegeven door Lecturis, kwamen gedachtegoed en ervaring samen van Rob van Gijzel, die hij ontwikkelde tijdens acht jaar burgemeesterschap van Eindhoven en als voorzitter van de stichting Brainport.

Het boek gaat over economie, technologie, samenleving en openbaar bestuur. Behalve een schets van hoe Eindhoven één van de technologische hotspots van de wereld is geworden, geeft het boek ook richting aan de toekomst van Nederland en daarbuiten.

In het boek breekt Rob van Gijzel, die in het najaar afscheid neemt als burgemeester, een lans voor het recht op experiment voor steden, voor het afschaffen van wetten die innovatie in de weg staan en voor een overheid die radicaal het roer moet omgooien omdat de verticale organisatievorm niet meer past bij de horizontale netwerksamenleving waarin we zijn beland.

Lees het boek